Witwassen lijkt een delict waar de ‘gewone burger’ niet snel mee te maken zou krijgen en al helemaal niet voor vervolgd zal worden. Of toch wel?
In mijn praktijk heb ik vele witwaszaken behandeld en nog steeds. Ik zie zaken en cliënten van allerlei pluimage. Nette, hardwerkende burgers die geld uitlenen aan een, zou blijkt, foute vriend. Of een cliënt die volgens het OM wel heel wat uit te leggen had met duizenden euro’s op zak terwijl hij een uitkering ontvangt. Voor je het weet maak je onderdeel uit van een (grootschalig) strafrechtelijk onderzoek en heb je iets uit te leggen. Want als je geld overmaakt, aanneemt, doorstort of bewaart, dan kan het zomaar zo zijn dat je je schuldig maakt aan één van de witwasartikelen. Immers, de wetgever heeft het begrip witwassen jaren geleden sterk verruimd. Je hoeft niet te weten dat de handeling fout is (opzet), maar het behoren te weten dat het niet pluis is (schuld) ligt al gauw op de loer..
De strategie in witwaszaken is (meestal) compleet anders dan in andersoortige strafzaken. Er geldt namelijk een soort van ‘omgekeerde bewijslast’. Hierdoor is het van groot belang dat u zich deugdelijk laat informeren door een gespecialiseerd advocaat op dit gebied!
Uitnodiging voor verhoor ontvangen? Dagvaarding ontvangen? Een juridische kwestie (over bijvoorbeeld strafrecht) voorleggen? Neem gerust contact op en/of maak vrijblijvend een afspraak met mr. K. Kuster, advocaat in Rotterdam centrum; 06-28438406. Ook voor spoedkwesties in het weekend bereikbaar.